torsdag den 23. november 2017

Blog del 2

Som netbaseret programmer bruge jeg inventor, som eleverne kan downloade gratis i gennem hele deres uddannelse. Jeg bruger også skolen`s lærings platform som er C.I.P (Celf I Praksis), der er alt undervisnings materiale lagt op og eleverne kan tilgå platformen 24/7. Jeg vælger at bruge Screencast-O-matic til mine instruktions film, da jeg kan filme det jeg tegner på skærmen og redigerer filmen bagefter, med billeder og tekst så instruktion gerne skulle give bedre mening for eleverne.

C.I.P

Inventor instruktions film ved brug af Screencast-O-matic.


Tegneøvelse 1-1.

Tegneøvelse 1-2.


Tegneøvelse 1-3.


Tegneøvelse 1-4.
Samling af øvelse 1-2-3.


Jeg tror og håber på, at ved mine instruktions film kan jeg løse min problemstilling, ved at eleven kan løse de problemer/udfordringer der er i det komplekse tegneprogram ved hjælp af at se filmene, og det både kan nedbringe ventetiden og motivere eleven til at lære inventor bedre at kende, så de kan løse flere og mere komplekse tegneopgaver.                                                                                                                                                                


mandag den 6. november 2017

Blog del 1

Indledning

Jeg er ansat på CELF som faglærer på smedeuddannelsen i Nakskov, der har jeg været ansat i 3 år.
Jeg underviser primært grundforløb 1 og 2, og en gang imellem på hovedforløb og efteruddannelse.
I vores tegne program som er inventor underviser jeg på alle niveauer af smedeuddannelsen, lige fra grundforløb 1 til hovedforløb 4 som er svendeprøven. Det er utroligt vigtigt at alle elever kan forstå og læse en tegning for at kunne udføre en opgave eller projekter, derfor bruger vi inventor som tegneprogram fordi det kan tegne i 2D og 3D.

Læringteoretisk problemstilling

Jeg oplever ofte at når mine elever tegner i inventor, og de støder på et problem/udfordring og det sker tit da det er et komplekset tegneprogram, at deres motivation og frustration over at de ikke lige selv kan løse problemet, som er stor da jeg skal nå rundt til alle elever og der derfor er en del ventetid på at få hjælp. De fleste af eleverne begynder hurtigt at sidde og se på alt andet eller spille på computeren i stedet for at prøve og løse problemet selv, hvis jeg spørger dem ad hvorfor de ikke tegner siger de at de ikke finde ud af problemet/udfordringen og så kan de lige så godt bruge ventetiden på at se på noget andet eller spille da jeg ikke har tid til at hjælpe dem med det samme.

Hvordan kan jeg nedbringe ventetiden, så eleverne ikke mister deres motivation for at tegne og lære inventor programmet at kende ved anvendelse af digitale teknologier?

Lærings aspekt

Som lærings-aspekt vil jeg bruge Illeris`s læringstrekant med fokus på drivkraft og indhold.
Og John Hattie`s evaluerings model med focus på feed back i en dialog med eleverne.

Didaktisk aspekt

Som det didaktiske aspekt vil jeg bruge den eDidaktiske model med focus på den konstruktivistiske tilgang.

Teknologisk aspekt

Som det teknologiske aspekt vil jeg bruge Screencast-O-Matic med focus på videoer.




Blog del 3

Afprøvning og konklusion af min problemstilling.     Jeg mener at have løst min problemstilling, ved hjælp af de digitale teknologier ...