mandag den 11. december 2017

Blog del 3


Afprøvning og konklusion af min problemstilling.
   
Jeg mener at have løst min problemstilling, ved hjælp af de digitale teknologier jeg har brugt. Jeg har afprøvet mine instruktions-film på eleverne, og jeg synes at det har nedbragt ventetiden for den enkelte elev og derfra har jeg fået mere tid til de elever som har svært ved at tegne.Da eleverne var blevet introdukseret for filmene og de selv begyndte at arbejde med det, kom der ikke lige så mange spørgsmål og problemer omkring inventor-programmet som der ellers plejer.  Hvis de havde haft et problem/udfordring med at tegne opgaven, har jeg bedt dem om at se instruktions-filmen igen og se om der var noget de havde overset i måden at tegne opgaven på. Efter endte lektioner have vi en dialog om det var et godt og brugbart værktøj med mine instruktions-film, eleverne gav udtryk for at det både var et godt og brugbart værktøj og som gav mening i forhold til det ellers komplekse tegneprogram. Og ved hjælp af filmene og min vejledning, gav det eleverne en mere motiverende tilgangsvinkel til at løse flere og mere komplekse opgaver i inventor. Og på den måde få progression i deres læringsproces. Få at gøre min undervisning bedre, og mere udfordrede for eleven er jeg begyndt på at tegne opgaver og lave film over opgaverne som eleverne ikke skal tegne, men mine film inden holder de værktøjer som de skal bruge til at tegne deres opgaver. Og det gør jeg for at elev ikke bare skal tegne efter filmen, men de skal se hvordan værktøjerne kan bruges, så de bliver udfordret og motiveret til at tegne deres opgave ved brug af de værktøjer som de har set i filmen/filmene. Og det skulle meget gerne give en progression i elevenes læringproces ved selv at løse opgave og jeg kan gå rundt og vejlede eleverne måske uden ventetid for den enkelte elev. Vidensdelingen af det, er at jeg ligger det op på Celf I Praksis, så mine kollegaer og andre elever kan gå ind og se filmene og få hjælp til at løse de meste almindelige problemer, man kan komme udfor i inventor-programmet. Og dermed nedbringe ventetiden for enten hele klassen eller den enkelte elev. 

torsdag den 23. november 2017

Blog del 2

Som netbaseret programmer bruge jeg inventor, som eleverne kan downloade gratis i gennem hele deres uddannelse. Jeg bruger også skolen`s lærings platform som er C.I.P (Celf I Praksis), der er alt undervisnings materiale lagt op og eleverne kan tilgå platformen 24/7. Jeg vælger at bruge Screencast-O-matic til mine instruktions film, da jeg kan filme det jeg tegner på skærmen og redigerer filmen bagefter, med billeder og tekst så instruktion gerne skulle give bedre mening for eleverne.

C.I.P

Inventor instruktions film ved brug af Screencast-O-matic.


Tegneøvelse 1-1.

Tegneøvelse 1-2.


Tegneøvelse 1-3.


Tegneøvelse 1-4.
Samling af øvelse 1-2-3.


Jeg tror og håber på, at ved mine instruktions film kan jeg løse min problemstilling, ved at eleven kan løse de problemer/udfordringer der er i det komplekse tegneprogram ved hjælp af at se filmene, og det både kan nedbringe ventetiden og motivere eleven til at lære inventor bedre at kende, så de kan løse flere og mere komplekse tegneopgaver.                                                                                                                                                                


mandag den 6. november 2017

Blog del 1

Indledning

Jeg er ansat på CELF som faglærer på smedeuddannelsen i Nakskov, der har jeg været ansat i 3 år.
Jeg underviser primært grundforløb 1 og 2, og en gang imellem på hovedforløb og efteruddannelse.
I vores tegne program som er inventor underviser jeg på alle niveauer af smedeuddannelsen, lige fra grundforløb 1 til hovedforløb 4 som er svendeprøven. Det er utroligt vigtigt at alle elever kan forstå og læse en tegning for at kunne udføre en opgave eller projekter, derfor bruger vi inventor som tegneprogram fordi det kan tegne i 2D og 3D.

Læringteoretisk problemstilling

Jeg oplever ofte at når mine elever tegner i inventor, og de støder på et problem/udfordring og det sker tit da det er et komplekset tegneprogram, at deres motivation og frustration over at de ikke lige selv kan løse problemet, som er stor da jeg skal nå rundt til alle elever og der derfor er en del ventetid på at få hjælp. De fleste af eleverne begynder hurtigt at sidde og se på alt andet eller spille på computeren i stedet for at prøve og løse problemet selv, hvis jeg spørger dem ad hvorfor de ikke tegner siger de at de ikke finde ud af problemet/udfordringen og så kan de lige så godt bruge ventetiden på at se på noget andet eller spille da jeg ikke har tid til at hjælpe dem med det samme.

Hvordan kan jeg nedbringe ventetiden, så eleverne ikke mister deres motivation for at tegne og lære inventor programmet at kende ved anvendelse af digitale teknologier?

Lærings aspekt

Som lærings-aspekt vil jeg bruge Illeris`s læringstrekant med fokus på drivkraft og indhold.
Og John Hattie`s evaluerings model med focus på feed back i en dialog med eleverne.

Didaktisk aspekt

Som det didaktiske aspekt vil jeg bruge den eDidaktiske model med focus på den konstruktivistiske tilgang.

Teknologisk aspekt

Som det teknologiske aspekt vil jeg bruge Screencast-O-Matic med focus på videoer.




fredag den 13. oktober 2017

Den E-didaktiske model

Den E-didaktiske model

Samarbejde og videndeling

For at fremme samarbejdet mellem os og vores kolleger vil vi introducere bloggen som den digitale teknologi, som vi alle kan bruge som et overskueligt informationsværktøj i dagligdagen.
Det er vigtigt at alle introduceres for bloggen som et fælles digitalt værktøj. Vi håber, at vi kan sælge ideen til konservative kolleger, som en måde til at bedre samarbejde og intern kommunikation på.
Bloggen kan ligeledes blive det værktøj, som vi internt bruger til vidensdeling, såvel fagligt som socialt.

Vi vælger et skridt ad gangen for at få alle med på vognen. Efterfølgende vil vi introducere andre digitale værktøjer som er velegnede eks.vis Padlet og Thinglink

Transferfremmende undervisning

Transferfremmende undervisning
Eksempler

  1.  Hygiejne undervisning i produktions hygiejne arbejdes der med teorien vedrørende hvordan man desinficere  en bordplade efter partering af kylling(salmonella) efter den teoretiske gennemgang, går alle i værkstedet hvor de prøver at desinficere i praksis.
  2. Eleverne får en lille introduktion til deres svejseøvelser, hvor de bagefter skal udforske den bedste måde de kan svejse på, når de har fået færdigheder få de en praktisk opgave hvor de skal bruge deres færdigheder som gerne skulle blive til kompetencer.
  3. Gennem helhedsorienteret undervisning opnår jeg transfer, når mine elever har naturfag for de en viden omkring hvordan elementerne er sat sammen  og det videre føre jeg ned i den praktiske undervisning, det vil sige at min undervisning bliver planlagt i tæt samarbejde med naturfag læren.
IKT og tranfer i eud

It som transfermedierende værktøjer



     C.I.P Celf`s læringplatform (IKT)
  1. Youtube gennem videoer. Eleverne har set videoen hjemme fra som forberedelse.     Konstruktions værktøj
  2. Thing-link gennem videoer-tekst-billeder som vi linker til padlet. Vi laver en thing-link til eleverne hvor de bagefter skal og kan stille spørgsmål og konmenterer deres svar.    interaktions værktøj
  3. Screencast-o-matic at eleverne kan se og øve fremgangsmåder.   simulations værktøj
  4. Kahoot evaluering og refleksion. Eleverne for til opgave at fremstille en Kahoot om emnet og fremlægge den for hele klassen. refleksions værktøj 

Dag 5

Modsætninger og spændinger mellem skole og virksomhed som læringskontekst

fredag den 29. september 2017

Dag 4

Videocase dag 4



 Vi er gået ud fra Den e-Didaktiske Overvejelsesmodel.

¨    Problemformulering: Vi vil gerne have, at eleverne møder velforberedte op, så vi kan starte undervisningen på et højere taksonomisk niveau.
¨     
¤ Mål for undervisningen – hvad?
¤ At eleverne anvender og forstår forberedelsesmateriale, som vi har lagt i CIP – multimodale materialer

¤ Undervisnings- og læringsform – hvorfor og hvordan?

Underviser som ekspert (instruktivistisk) og efterfølgende konsulentrolle med feedback (socialkonstruktivistisk)


¤ Læremiddel/teknologi – hvilke og hvorfor didaktisk set?
¤ Youtube, E-puzzle, TodaysMeet med  spørgsmål til emnet











Dagens chat

fredag den 1. september 2017

Inspiration.

Som underviser på smedeuddannelsen er det vigtigt at eleverne kan læse og forstå en tegning.
På CELF hvor jeg underviser bruger vi en digital platform som vi kalder C.I.P (celf i praxis), og som eleverne kan tilgå hvornår de vil, samt se eller læse om den undervisning de har modtaget eller den undervisning de kommer til at modtage.
Vi bruger et tegning-program, som hedder inventor som eleverne skal lære at tegne i.

C.I.P

I C.I.P kan eleverne se en beskrivelse af de opgaver de skal tegne og nogle videoer over de første opgaver de tegner, så de ligsom kan se hvordan de forskellige værktøjer i inventor virker. Det giver dem måske en bedre forståelse af tegneprogrammet, og da vi tegner i 3D giver det en god forståelse for hvad der skal til for at kunne læse og forstå en tegning og hvad en tegning som minimum skal indeholde for at kunne fremstille opgaven i værkstedet. 





Den generation af elever som jeg primært underviser er vokset op med computeren, både i skolen og der hjemme er internettet blevet en del af deres hverdag. Derfor giver det også god mening at vi skal bruge web 2.0 i vores undervisning, udfordringerne for mig som underviser er at der er mange nye tiltag til undervisning, som man skal sætte sig ind i og der sker hele tiden en udvikling. For eleverne synes jeg at de mangler lidt IT færdigheder, når man tænker på at de fleste har arbejdede med det i skolen. 








tirsdag den 22. august 2017

fredag den 18. august 2017

Hej
Jeg hedder Dan Pedersen.
Jeg læser PD på metropol i København.

Jeg læser sammen med Andrè og Lise vi er alle underviser på CELF i Nykøbing F og Nakskov.

Vi er lige startede på digitek modul 4 på diplomuddannelsen.
Jeg glæder mig til at lære at blogge, og håber på at det kan blive et nyt digitalt værktøj i undervisningen.
Hej Lise og Andre

Blog del 3

Afprøvning og konklusion af min problemstilling.     Jeg mener at have løst min problemstilling, ved hjælp af de digitale teknologier ...